Dostupni linkovi

Švicarska: Naoružani muškarac pucao po selu, troje mrtvihTri osobe su ubijene, a još dvoje ranjeno kada je naoružani muškarac otvorio vatru u švicarskom selu Daillon, izvijestila je policija. Osumnjičeni je, prilikom hapšenja, zaprijetio i policiji koja je zapucala i ranila ga prije nego što je odveden u pritvor, izvijestila je u službenoj izjavi policija kantona Valais.

Nitko od policajaca pritom nije povrijeđen. Švicarska internetska stranica 20minutes.ch objavila je da je osumnjičeni stanovnik Daillona star oko 30 godina te da je u srijedu navečer u vrijeme napada bio naoružan jurišnom puškom i pod jakim utjecajem alkohola. Prenose i izjavu jednog seljana da je među ubijenim žrtvama i starica u osamdesetim godinama.

U službenoj izjavi navodi se da je specijalna policijska jedinica i lokalno redarstvo poslano na intervenciju nakon dojave, primljene oko 20.50 sati, da na tlu leži nekoliko ranjenih osoba. Policija slučaj istražuje, a mjesto zločina je zatvoreno.

Selo u kojem se dogodio zločin nedaleko je grada Siona, sjedišta kantona Valais.

Masovne pucnjave su rijetke u Švicarskoj iako, prema nekim procjenama, čak svaki treći stanovnik te osam milionske zemlje posjeduje oružje.
XS
SM
MD
LG