Dostupni linkovi

Selaković: Uskoro potpisivanje protokola tužilaštava Srbije i BIH


Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković očekuje da će uskoro biti potpisan protokol o saradnji u gonjenju počinilaca ratnih zločina između tužilaštava Srbije i BiH.

Potpisivanje tog dokumenta odgađano je već nekoliko puta, a Selaković je danas u izjavi novinarima u Banjaluci rekao da, koliko je njemu poznato, sve pripreme za taj posao su završene i u najskorije vrijeme očekuje potpisivanje protokola s obje strane.

Srbija takav protokol već odavno ima s Hrvatskom, a potpisivanjem dokumenta i s BiH očekuje da se mnogo bolje i efikasnije razmjenjuju dokazi, te da jedni drugima ukazuju na predmete koje treba procesuirati.

Ministar Selaković boravi u Republici Srpskoj u delegaciji Vlade Srbije čiji jedan broj ministara, s premijerom Ivicom Dačićem na čelu, kao i predsjednik Tomislav Nikolić danas prisustvuju Petoj sjednici Savjeta za saradnju Republike Srpske i Srbije.

Biće potpisan i memorandum o saradnji između Ministarstva pravde i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Ministarstva pravde i državne uprave Srbije.
XS
SM
MD
LG