Dostupni linkovi

Krivokapić: Nadležni organi da budu dorasli zadatku u slučaju CKB


Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapić očekuje da će, u slučaju privođenja bivših i sadašnjih rukovodioca Crnogorske komercijalne banke (CKB), sudstvo, tužilaštvo i policija biti dorasli zadatku, poštujući presumpciju nevinosti.

“Očekujem da će sudstvo, tužilaštvo i policija biti dorasli osnovnom zadatku, a to je vladavina prava" kazao je Krivokapić novinarima u parlamentu.

On očekuje da svako radi svoj posao, a prije svega da se poštuje presumpcija nevinosti.
“Moramo se navići da se i takvi slučajevi otvaraju i da se štite prava ljudi koji su samo osumnjičeni. Treba da se naviknemo da imamo velike slučajeve kao normalnost”, poručio je Krivokapić.

Bivši i sadašnji rukovodioci CKB-a uhapšeni su u petak, a nakon višesatnog saslušanja u Tužilaštvu, tokom kojeg su negirali krivicu, određen im je pritvor od 48 sati.

Istražni sudija Višeg suda, Miroslav Bašović je u subotu odlučio da se Bose Tatar, Veliša Radunović, Gorica Vujisić, Jelica Petričević i Dubravka Pavićević, brane sa slobode.

Oni se sumnjiče da su od 2005. do 2009. godine odobrili šest spornih kredita čime su, kako se sumnja, oštetili CKB za 5,5 miliona eura.

Specijalno tužilaštvo za zloupotrebe ovlašćenja u privredi sumnjiči i bivšeg generalnog direktora CKB-a, Milku Ljumović, koja je saopštila da se se nalazi u Italiji na liječenju i da će se staviti na raspolaganje Tužilaštvu čim se vrati kući.
XS
SM
MD
LG