Dostupni linkovi

U Pakistanu ubijen uticajni komandant talibana


Uticajni pakistanski talibanski zapovjednik mula Abas ubijen je danas u eksploziji u kojoj su poginule najmanje tri osobe u Južnom Waziristanu, plemenskoj oblasti koja se smatra bazom pobunjenika u blizini avganistanske granice, saopštili su sigurnosni izvori.

Eksplozija se dogodila na pijaci u Wani, glavnom gradu Južnog Waziristana, izjavili su sigurnosni zvaničnici agenciji AFP.

"Prema našim informacijama, jedna bomba, sakrivena u kancelariji brata mule Abasa eksplodirala je i ubila Abasa i još dvije osobe, od kojih i njegovog sina, rekao je jedan visoki sigurnosni zvaničnik, koji je želio da ostane neimenovan.

"Najmanje četiri osobe su povrijeđene u ovom napadu za koji niko nije preuzeo odgovornost, dodao je ovaj izvor. Jedan drugi zvaničnik obavještajne službe potvrdio je prvi bilans.

Abas je poznat na sjeveru Pakistana po tome što je dao utočište uzbekistanskim borcima i po ranijim vezama s Nek Mohamadom, jednim od talibana najuticajnijih u plemenskim oblastim,a koji je ubijen u napadu američke bespilotne letjelice u junu 2004. godine.
XS
SM
MD
LG