Dostupni linkovi

Ešton zadovoljna dogovorom o IBMVisoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton zadovoljna je rezultatima postignutim na sastanku radne grupe za Integrisano upravljanje graničnim prelazima (IBM), na kome su se dve strane sporazumele oko pitanja vezanih za sprovođenje IBM-a, saopštio je portparol Eštonove.

"Visoka predstavnica očekuje da će razumevanje postignuto juče omogućiti neometano funkcionisane dva prelaza otvorena 10. decembra i otvaranje još dva prelaza do kraja godine, prema dogovoru dva premijera 4. decembra", navodi u saopštenju portparol Majkl Man (Michael Mann).

U saopstenju se dodaje da će tehnički rad na tim pitanjima biti nastavljen 10. januara u pripremi za sastanak premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija 17. januara.

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u tehničkom dijalogu Dejan Pavićevicj izjavio je juče u Briselu da je s predstavnicima Prištine dogovoreno da se sva neakcizna roba i akcizna roba do tri i po tone ima slobodan ulaz na Kosovo, ukoliko je predviđeno da ide na sever Kosova.

On je rekao da je to u skladu sa onim o čemu su se ranije dogovorili premijeri Dačić i Tači.
XS
SM
MD
LG