Dostupni linkovi

Radisavljević: Mišković se tereti za tešku korupcijuTužilac Srbije za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da se vlasnik "Delte"
Miroslav Mišković tereti za tešku korupciju u koju spadaju zloupotrebe kojima je pribavljena imovinska korist veća od 200 miliona dinara.

U intervjuu najnovijem broju "Novog magazina", Radisaljević je rekao da se u krivičnoj prijavi i naredbi za sprovođenje istrage Miškoviću i još devetorici osumnjičenih u slučaju putarskih preduzeća stavlja na teret zloupotreba službenog položaja po osnovu visine pribavljene imovinske koristi.

Upitan da prokomentariše polemičke tonove tipa da li je moguće goniti nekoga zato što je iz sopstvenog preduzeća uzimao, kako se kaže, svoj novac, Radisavljević je rekao da Zakon o privrednim društvima pravi decidiranu razliku između lične imovine vlasnika i imovine preduzeća.

Upitan o slučaju državne "Agrobanke", Radisaljević je rekao da policija vodi predistražni postupak o još nekim pravnim licima koja su koristila kredite u toj banci, tako da očekuje proširenje istrage.
XS
SM
MD
LG