Dostupni linkovi

Minja Subota proslavlja pola veka umetničkog rada


Poznati voditelj, kompozitor i autor televizijskih emisija Minja Subota proslaviće večeras u Operi i Teatru "Madlenianum" 50 godina umetničkog rada.

"Ljudi obeležavaju jubileje kako bi podsetili na svoj rad, a ja sam i dalje aktivan. Ovaj koncert organizujem da bih okupio prijatelje, ali pre svega da bih ukazao mladim autorima na značaj stvaralaštva za decu, njegove vrednosti za generacije koje rastu, njihove porodice i sve nas", objasnio je Subota.

Koncert u "Madlenianumu" biće podeljen u dva dela: prvi će biti posvećen stvaralaštvu za decu, a drugi podsećanju na muzičko-revijalne programe u čijoj realizaciji je učestvovao.

Nastupiće dečji hor "Čarolija", baletski studio "Amadeus" iz Požarevca, mladi operski pevači Tanja Andrijić i Pavle Panin.

Gosti će biti pesnici Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić, Raša Popov, na čije stihove je Subota komponovao pesme za decu, a najmlađi solisti biće Irina Arsenijević i Mateja Bokan.

U drugom delu proslave učestvovaće Subotini prijatelji: hor "Kralj Petar Prvi", Jovan Adamov, Rada Đuričin, Radmila Smiljanić, Merima Njegomir, Đorđe Marjanović, Predrag Cune Gojković, Staka Đorđević.

Za ovu priliku Subota je posle skoro 40 godina okupio grupu "One i oni", pa će ponovo nastupiti uz Daliborku Stojšić, Lidiju Kodrič i Žarka Dančua.

Biće predstavljena i izložba "Deca su ukras sveta", koju čini 30-40 crno-belih fotografija dece koje je Subota zabeležio širom sveta.
XS
SM
MD
LG