Dostupni linkovi

CG: Radnici "R.Dakića" traže preispitivanje Miškovićevih poslova


Bivši radnici podgoričke kompanije "Radoje Dakić” najavili su da će od Vlade Srbije tražiti da preispita poslovanje vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića u Podgorici.

Predsjednik Koordinacionog odbora "Radoja Dakića” Milan Vukčević kazao je da je Mišković 2005. godine kupio dio imovine te podgoričke kompanije.

"Vlasnik Delta holdinga je za 7.680.000 eura kupio livnicu, upravnu zgradu i oko 50.000 kvadrata zemljišta. Ne zna se kako je ta imovina kasnije postala vlasništvo trećeg lica" , kazao je Vukčević za podgorički Dan.

On je napomenuo da je imovina bivše fabrike prodata na aukciji.

Pozivajući se na podgoričke medije, Dan piše da je Mišković svojevremeno poslovao s Acom Đukanovićem, rođenim bratom aktualnog crnogorskog premijera.

Na poslovne veze Aca Đukanovića i Miškovića ukazivala je i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora, odakle je saopćeno da je vilu "Galenike” 2007. godine prvo kupila offshore r kompanija "Coust product”, dodaje list.

Podsjeća se da je nakon referenduma 2006. godine Mišković pokazao značajne ambicije za ulaganja u Crnoj Gori, ali je vremenom napustio brojne pokrenute projekte.
XS
SM
MD
LG