Dostupni linkovi

Prosvjedno pismo zbog smjene ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik


Povodom odluke o smjeni ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik (UGD) Antuna Maračića i izboru Vesne Delić Gozze za ravnateljicu Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik uputilo je javno protestno pismo i zatražilo od Gradskog vijeća i Odbora za izbor i imenovanja obrazloženje i reviziju ove odluke.

„Prezir prema zakonskoj proceduri i stručnim mišljenjima, te odluka koju su donijeli i proveli bez poznavanja rada UGD i njenog ravnatelja Antuna Maračića govore o nesposobnosti da upravljaju gradom na zakonit i bolji način. Svoje interese ponovo su stavili ispred interesa zajednice pokazavši pritom koliko im je stalo do građana i ugleda Grada Dubrovnika u široj kulturnoj javnosti“, navodi se u priopćenju.

Maračić je smijenjen iako je imao pozitivno mišljenje Stručnog vijeća UGD, Upravnog vijeća UGD, Ministarstva kulture RH i Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika, a na njegovo mjesto je došla osoba sa slabijim preporukama.

"Ovaj je slučaj slika neodgovornog, nemoralnog i neprihvatljivog ponašanja gradskih vijećnika i Uprave Grada Dubrovnika te stoga pozivamo građane da se suprotstave takvom ponašanju štiteći tako interese i obraz Grada“, navodi se u priopćenju HDLU Dubrovnik.
XS
SM
MD
LG