Dostupni linkovi

Izabrano novo rukovodstvo Nogometnog saveza BiH


Za novog predsjednika Nogometnog saveza BiH u četvrtak je izabran Elvedin Begić čime je okončano jednoipolgodišnji mandat posebnog Odbora za normalizaciju kojega je uspostavila Svjetska nogometna federacija (FIFA) na čelu s proslavljenim nogometašom i trenerom Ivicom Osimom čija je zadaća bila reformirati nogometni savez u toj zemlji.

Begića je nakon cjelodnevne sjednice tajnim glasovanjem izabrana većina članova Skupštine Nogometnog saveza BiH. On je u drugome krugu glasovanja dobio potporu 36 izaslanika, dok su za njegova protukandidata Josipa Bevandu glasovala 23 člana Skupštine Nogometnog saveza BiH.

Nakon izmjena Statuta, Elvedin Begić će četiri godine voditi NS BiH, kao što je to naložila FIFA, a ne kao što je do sada bio slučaj da su se tri člana predsjedništva rotirala na ovoj funkciji.

Iako jučerašnjim izborom Begića na mjesto predsjednika prestaje rad Odbora za normalizaciju, njezin bivši predsjednik će po prijedlogu UEFA-e i FIFA-e biti član Odbora za posredovanje i savjetovanje kojega će čini i drugi proslavljeni nogometaši iz BiH Sead Kajtaz, Duško Bajević i Faruk Hadžibegić, dok će još dvojicu članova predložiti entitetski nogometni savezi Federacije BiH i Republike Srpske.
XS
SM
MD
LG