Dostupni linkovi

Miškoviću i ostalima određen pritvor


Miroslav Mišković pred policijom
Miroslav Mišković pred policijom
Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor Miroslavu i Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću i još petorici osumnjičenih, javlja Radio-televizija Srbije.

Tužilaštvo je u četvrtak uveče, nakon saslušanja, predložilo da se pritvor do 30 dana odredi Miroslavu i Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću i još petorici osumnjičenih.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da istraga o poslovanju Miroslava MIškovića u vezi s "Nibens grupom" nije završena, odnosno, kako je rekao, trenutno se upoređuju finansijski izveštaji. Takođe, kazao je Radisavljević, vodi se i istraga koja bi trebalo da pokaže kako je Mišković došao do novca koji je uložio u "Nibens grupu".

Miroslav Mišković i njegov sin Marko privedeni su u sredu sa još osam osoba, među kojima je i Milo Đurašković, vlasnik "Nibens grupe", "Šer korporacije" i Preduzeća za puteve (PZP) "Niš".

Oni se sumnjiče da su, zloupotrebom službenog položaja, izvlačili novac i imovinu iz privatizovanih preduzeća za puteve i tako Miškovićima i Milu Đuraškoviću pribavili više od 30 miliona evra.

Prema navodima krivične prijave, Miroslav Mišković, Milo Đurašković i Marko Mišković su u periodu od 2005. do 2010. godine kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i kao suvlasnici u drugim putarskim preduzećima - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Sremput", "Bačkaput" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i prisvojili imovinu u vrednosti oko dve milijarde i 870 miliona dinara.

Zajednički posao Miškovića i Đuraškovića započet je tokom 2005. godine kupovinom PZP "Beograd", koju je sa 23 miliona evra finansirao Miroslav Mišković i njegova kompanija "Hemslejd".

Podsećamo, vlasnik Delta holdinga je drugi put saslušan u MUP-u u ponedeljak. Istog dana je saslušan i suvlasnik Nibensa Milo Đurašković.

Sin vlasnika "Delta holdinga" Marko Mišković saslušan je u petak u policiji, u svojstvu građanina, o saradnji svog preduzeća "Mera investment fond" s Đuraškovićevom "Nibens grupom". Marko Mišković je trebalo ove sedmice da ponovo bude saslušan u svojstvu građanina u policiji.

On je sprečen na aerodromu "Nikola Tesla" da avionom napusti zemlju i policija mu je oduzela pasoš kao meru za obezbeđenje prisustva radi neometanog vođenja pretkrivičnog postupka.

Njegov otac, Miroslav Mišković, saslušan je prvi put prošlog ponedeljka o poslovanju firme "Delreal".

*Mišković, koji se nalazio i na Forbsovoj listi najbogatijih, čovjek za koga se vjeruje da je kumovao formiranju srbijanskih vlada i bio mecena mnogim političkim partijama pritvoren je u srijedu. Opširnije u tekstu Miroslav Mišković u pritvoru.

* O tome ko je Miroslav Mišković i kako je stekao svoje bogatstvo, pročitajte u tekstu Centra za istraživačko novinarstvo "
Miroslav Mišković: Od Miloševića do Forbesa"

*Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građani Srbije mogu da vide na slučaju Mišković da sa državom nema nagodbe i dogovora kad su u pitanju kriminal i korupcija.

*Niz sumnjivih privatizacija u BiH se vezuje za ime Miroslava Miškovića, a njegove poslovne veze vezane sežu i do visoko pozicioniranih bh. političara. Detalji u prilogu Razgranato Miškovićevo carstvo u BiH.

*Jedan od najmoćnijih srpskih biznismena, poslovno je prisutan i u Crnoj Gori nakon izgradnje najvećeg trgovinskog centra u toj državi, ali i u oblasti telekomunikacija. Više možete pronaći u tekstu Crnogorske veze Miškovića, a njegov "pad" mogao bi protresti Crnu Goru.
XS
SM
MD
LG