Dostupni linkovi

Telenor Srbija:Dačićev broj zaštićen


"Broj koji koristi predsjednik Vlade ima status zaštićenog broja, što znači da je bilo kojim podacima o tom broju, uključujući i listing, nemoguće pristupiti, a svaki pokušaj, slučajan i nameran, da se to učini sprječava se na prvom koraku i dojavljuje kao alarm", saopštio je Telenor, povodom Dačićeve izjave da nedavno bilo pokušaja da se skine listing sa njegovog telefona.

To znači da sam sistem sprječava te aktivnosti, piše u saopštenju i dodaje se da su, po redovnoj proceduri, nadležnim službama predočene sve činjenice, a službeni postupak je završen u najkraćem roku.

"Naš zaposleni rutinski je provjeravao ugovore korisnika radi produženja ugovorne obaveze i tom prilikom pokušao da pristupi podacima o korisniku, ne znajući da je riječ o zaštićenom broju", navode u Telenoru.

U saopštenju se dodaje da u interesu štićenih lica informacija o tome da je broj zaštićen nije dostupna zaposlenima.

Telenor je naveo da je Dačić juče na sjednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove rekao da je "nedavno jedan radnik Telenora slučajno pokušao da skine listing sa njegovog telefona ne znajući o čijem telefonu je reč".

U toku je interni postupak u kojem će Telenor, kako se navodi, sagledati sve aspekte ovog slučaja i preduzeti odgovarajuće korake.
XS
SM
MD
LG