Dostupni linkovi

Sirijska opozicija traži konkretnu pomoćPortparol sirijske opozicije zatražio je danas "pravu podršku", a ne samo priznanje, dan nakon što su Sjedinjene Države saopštile da priznaju novu sirijsku opozicionu koaliciju kao "legitimnog predstavnika" naroda te zemlje.

U obraćanju na četvrtom sastanku "Prijatelja sirijskog naroda" koji je počao danas u Marakešu u Maroku, Valid el Buni pozvao je prisutne delegate iz Evrope i zemalja Persijskog zaliva da daju nešto konkretno da im pomognu u borbi protiv sirijskog predsedniak Bašara el Asada.

Sirijska nacionalna koalicija, formirana u novembru na konferenciji u Dohi, u Kataru, traži veću međunarodnu podršku, uključujući u vojnoj opremi, za opozicione snage koje se skoro dve godine bore protiv režima Bašara el Asada u Siriji.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je američko priznanje opozicione koalicije u suprotnosti sa prethodnim međunarodnim sporazumima, u kojima se predviđa početak svesirijskog dijaloga u koji bi bile uključene sve strane u sukobu.
XS
SM
MD
LG