Dostupni linkovi

Mirku Kovaču "Kiklop" za životno djelo


Na ovogodišnjem 18. Sajmu knjiga u Istri najprestižnijeg "Kiklopa", onog za životno djelo, dobio je Mirko Kovač, srpski, hrvatski i crnogorski pisac s rovinjskom adresom.

Nagradu Kiklop za prozno djelo godine dobio je Zoran Ferić za roman Kalendar maja u izdanju Profil knjige, dok je Kiklop za debitantsku knjigu godine uručen Ankici Tomić za knjigu Naročito ljeti u izdanju V.B.Z.-a iz Zagreba.

Kiklop za urednika godine pripao je Ireni Lukšić iz Hrvatskog filološkog društva, a za knjigu eseja godine pripao je Viktoru Žmegaču za knjigu Filozof igra nogomet: zapisi 2010-2011. u izdanju Profil knjige.

Kiklop za životno djelo shodno odluci Upravnog odbora ove knjižne nagrade uručen je književniku i jednom od najsvestranijih pisaca s ovih prostora Mirku Kovaču, autoru više romana, novela, zbirki, pripovijedaka, eseja, TV drama i filmskih scenarija.

Svečanom dodjelom Kiklopa sinoć u Puli završen je 18. Sa(n)jam knjige u Istri koji je ove godine okupio gotovo 200 književnika, publicista, esejista, prevoditelja i urednika u više od 70 programa.
XS
SM
MD
LG