Dostupni linkovi

Hrvatska: Policijski inspektor uhapšen zbog ogranizovanja prostitucije


Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatsk Dušan Miljuš izjavio je danas kako nema posebnog komentara na hapšenje policijskog inspektora iz odjela za borbu protiv prostitucije, a kako navode mediji radi se o Mislavu Merkašu, koji je osumnjičen da je organizovao prostituciju i svodnicima odavao tajne policijske podatke.

"Osumnjičeni je uhićen, policija radi svoj posao i to je nastavak onog što se činilo i prije", rekao je Miljuš kratko Hini, komentarišući činjenicu da je jedan od vodećih policijskih inspektora zadužen za borbu protiv prostitucije osumnjičen da se šest godina bavio upravo organizovanjem prostitucije na čemu je zaradio 252.000 eura.

Navodno je Merkaš prvoosumnjičeni u velikoj akciji PNUSKOKA I USKOK-a u kojoj je zbog organizovanja prostitucije privedeno 12 osoba. Drugoosumnjičena je takođe policijska službenica, a radi se o 40-godišnjoj zagrebačkoj policajki koja je povremeno odavala tajne informacije.

Miljuš je takođe rrekao kako je to pitanje za Upravu policije, u kojoj se danas takođe, prenosi Hina, nije mogao dobiti komentar na hapšenje pripadnika policije.
XS
SM
MD
LG