Dostupni linkovi

Debata o finansiranju kulture u beogradskom KC Gradu


Debata “Kako preko 0,62% - Kultura, strategija i preduzetništvo” će se održati u utorak, 4. decembar od 18 časova u Evropskom centru za kulturu i debatu Grad, u ulici Braće Krsmanović 4, u Beogradu.

Academica i Evropski centar za kulturu i debatu “Grad” kao partnerske organizacije od decembra meseca pokreću seriju debata u okviru projekta “Strategija i implementacija sistema kontinuiranog profesionalnog razvoja u kulturi”, koji je podržan programom UNESCO-a.

U debatama na temu kulturne politike biće reči o temama koje su od velike važnosti za kulturni razvoj Republike Srbije, a kao panelisti biće uključeni predstavnici državnih institucija, civilnog sektora, eksperti, mediji i relevantni pojedinci za određene oblasti.

Prva u nizu debata za temu ima preduzetništvo u kulturi u 21. veku u Srbiji, sa posebnim osvrtom na zakonske okvire i najavljenu Strategiju kulture. U trenutku kada je budžet za kulturu projektovan na mizernih 0,62 odsto u budžetu Srbije, neizbežno je početi rad na postizanju određenih koncenzusa o napretku u ovoj oblasti, a isto tako je krajnje vreme za nužne sistemske promene u kulturnom sistemu Srbije.
XS
SM
MD
LG