Dostupni linkovi

Đukanović:Prioritet NATO, EU i veća zaposlenost


Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Milo Đukanović najavio je danas da će prioriteti njegovog kabineta biti učlanjenje Crne Gore u NATO, nastavak evropskih integracija i poboljšanje životnog standarda.

"Posebno ćemo biti fokusirani na evroatlanskim integracijama, jer je realno da Crna Gora na narednom samitu NATO dobije poziv za članstvo. Uradićemo sve što je do nas da se to desi", rekao je Đukanović u crnogorskoj Skupštini.

On je najavio da će nova Vlada biti posvećena politici obezbjeđenja što veće podrške građana Crne Gore članstvu u NATO i da će nastaviti sa ispunjavanjem obaveza na evropskom putu.

"Tokom mandata ove Vlade Crne Gore očekujem otvaranje pregovora sa Briselom u svim poglavljima, kao i zatvaranje nekih od njih", rekao je Đukanović.

On vjeruje da globalna kriza neće usloviti zaustavljanje proširenja EU, kao i da Brisel neće posegnuti za postavljanjem dodatnih uslova za nove članice.

Đukanović je poručio i da će borba protiv korupcije i organizovanog kriminala biti u posebnom fokusu nove Vlade Crne Gore, kao i da će jedan od ključnih zadataka biti povećanje životnog standarda građana.

Prema njegovim rečima, glavni ekonomski problemi Crne Gore su nezaposlenost, opadajuća industrijska proizvodnja i deficit stranih investicija, pa će najvažniji nacionalni interes biti stvaranje povoljnog ambijenta za strane investicije i ulaganja u Crnoj Gori.Poručio je da će se Vlada raskinuti loše privatizacione ugovore.

On je poručio da treba prevazići podjele u Crnoj Gori i ponudio ruku saradnje svima koji žele dobro i napredak države.

Đukanović je parlamentu predložio sastav nove Vlade Crne Gore, koja će imati četiri potpredsjednika i 14 ministara.
XS
SM
MD
LG