Dostupni linkovi

NUNS zatražio mere protiv organizacije "Naši"


Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je u utorak od nadležnih državnih organa hitnu reakciju i odgovarajuće mere protiv SNP "Naši" zbog njihovog zahteva za zabranu osam uglednih medija.

U saopštenju te desničarske organizacije ti se mediji nazivaju "antisrpskim", optužuju da su finansirani prljavim novcem "albanske i hrvatske mafije" i zahteva zabrana zbog njihovog navodnog "satanizovanja sopstvenog naroda", podseća NUNS.

To novinsko udruženje ocenilo je da zahtev SNP "Naši" Srbiju vraća u nedavnu prošlost kada su i građani i mediji deljeni na izdajnike i patriote, kada su "izdajice" proganjane, mediji zabranjivani, redakcije raspuštane, a novinari i njihove porodice egzistencijalno ugrožavani.

NUNS je podsetio da je "ista desničarska organizacija nedavno sačinila i spisak NVO za odstrel" i upozorio nadležne da ne minimiziraju značaj ovakvih poziva na linč.

"Atmosfera opšte ugroženosti izazvana oslobađajućim presudama Haškog tribunala Markaču, Gotovini i Haradinaju i početak takozvanog integrisanog upravljanja carinom na prelazima između Srbije i Kosova, pogoduju ekstremizmu. Nedavna prošlost nas uči da se u takvoj atmosferi lako prelazi sa reči na dela, a na meti desničara ponovo su mediji koji su im i u prošlosti bili trn u oku: B92, Blic, Danas, Peščanik, Vreme, Republika, Glas Amerike i Slobodna Evropa", ističe se u saopštenju NUNS-a.
XS
SM
MD
LG