Dostupni linkovi

Budžet za 2013. na hitnoj sjednici Predsjedništva BiH


Predsjedništvo BiH je na hitnoj sjednici utvrdilo Prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2013. godinu, u tekstu koji je predložilo Vijeće ministara BiH, saopćilo je Predsjedništvo.

Kako se navodi, Prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2013. godinu bit će dostavljen Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine na usvajanje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić glasali su za Prijedlog zakona o budžetu, dok je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović iznio niz primjedbi na predloženi budžet, koje nisu usvojene, te je glasao protiv.

Predsjedništvo BiH traži od Vijeća ministara BiH da prioritetno, iz sredstava namijenjenih za višegodišnja kapitalna ulaganja ili iz drugih raspoloživih sredstava, osigura financiranje rekonstrukcije rezidencijalnog objekta Konak, te unapređenjeosiguranja zgrade Predsjedništva BiH.
XS
SM
MD
LG