Dostupni linkovi

Čović: Vrijeme je za rekonstrukciju Federalne vlade


Nakon rekonstrukcije vlasti na državnoj razini vrijeme je za rekonstrukciju Federalne vlade za što će nam biti potrebna podrška međunarodne zajednice, izjavio je danas u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

"Uvjeren sam da do kraja sljedeće godine možemo riješiti pitanje uspostave nove vlade Federacije BiH za što će nam biti potrebna potpora međunarodne zajednice. Svjestan sam da OHR neće povući svoju odluku o suspendiranju odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, ali na raspolaganju su mu mnogi drugi mehanizmi, a ja prepoznajem dosta spremnosti da međunarodna zajednica to uradi", izjavio je Čović nakon sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a BiH.

Dodao je da će u slučaju da se ne izvrši rekonstrukcija Vlade FBiH doći do potpune blokade Federacije BiH te daljnjeg zaoštravanja političkih prilika u BiH.

Kada je u pitanju provedba presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci, Čović je rekao kako će se predstavnici šest stranaka, potpisnica tzv. "mostarskog sporazuma", sljedeće sedmime sastati s evropskim povjerenikom za proširenje Štefanom Fileom te će se obvezati da se do trećeg mjeseca sljedeće godine to pitanje riješi u bh. Parlamentu.
XS
SM
MD
LG