Dostupni linkovi

Odloženo suđenje optuženima za ometanje hapšenja Miloševića


Suđenje šestorici optuženih za ometanje hapšenja bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića u Vili "Mir" 2001. odloženo je za 4. februar 2013.Razlog odlaganje je izostanak pozvanih svjedoka u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Nakon saslušanja svjedoka, to višegodišnje suđenje trebalo bi da se okonča izlaganjem završnih riječi tužilaštva i odbrane, nakon čega će sud zakazati izricanje presude.

Sud je u aprilu prošle godine, zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja, obustavio postupak protiv 23 optužena za nedozvoljeno držanje oružja i ometanje policije u obavljanju službene radnje, pa su na optuženičkoj klupi ostale samo kolovođe nereda.

Na optuženičkoj klupi su ostali nekadašnji članovi Direkcije Jugoslovenske levice Siniša Vučinić, Bogoljub Bjelica i Ratko Zečević, kao i Dejan Đikić, Igor Raičević i Saša Matić.

Optužnica tereti Miloševićeve pristalice da su, u noći između 30. i 31. marta 2001. godine, ispred Vile "Mir" na Dedinju, ometali hapšenje nekadašnjeg predsjednika SRJ.
XS
SM
MD
LG