Dostupni linkovi

U Britaniji nevrijeme


Jedan čovek je poginuo na jugozapadu Britanije u poplavama koje su izazvale olujne kiše i jaki vetrovi, a u pojedinim oblastima evakuisano je stanovništvo.

Još obilnije padavine i snažniji vetrovi očekuju se za vikend, a trenutno je na snazi 86 upozorenja na pojavu poplava na teritoriji Engleske, Velsa i Škotske, javio je BBC.

Spasilačka i vatrogasna služba saopštila je da je čovjek stradao sinoć jer spasilačke ekipe nisu uspjele da stignu na vrijeme do njegovog automobila koji je ostao zarobljen ispod jednog mosta u blizini grada Bat.

U gradu Ekseter, u okrugu Devon na jugozapadu Engleske, srušio se zid visok šest metera, pa je evakuisano stanovništvo iz okolnih kuća, a oko 20 domova je evakuisano i u gradu Halberton u istom okrugu, pošto je voda prelila 200 godina star kanal.

Između Devona i okruga Somerset željeznički saobraćaj će zbog poplava vjerovatno biti u prekidu u naredna dva dana. Meteorolozi upozoravaju da bi snažni vjetrovi, koji se očekuju za vikend u jugoistočnim priobalnim područjima Engleske mogli da oštete zgrade i počupaju drveće, a da su moguće i veće poplave.
XS
SM
MD
LG