Dostupni linkovi

U Kninu pocijepana hrvatska zastava


Hrvatska zastava, koja je bila okačena na jarbolu pored spomen-krsta za poginule hrvatske vojnike kod slapa Krčić u Kninu, skinuta je i pocijepana.

Prema pisanju "Slobodne Dalmacije", incident su policiji prijavili članovi veteranskog udruženja "Tvrđava Knin". Zastava je nasilno spuštena u podnožje jarbola i iscijepana.

U saopštenju, kninski veterani ističu da "neće biti nimalo tolerantni prema onima koji cijepaju zastavu, navodeći da je jasno da je "previše jasno da cijepanjem hrvatske zastave vandali ne priznaju Hrvatsku, čiji su stanovnici i uživaju svi jednakopravne statuse".

Mladen Milošević, predsjednik Udruženja hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Knin izjavio je da "s velikim ogorčenjem veterani osuđuju ovaj vandalski čin cijepanja zastave u situaciji kad smo svjedoci da se u Srbiji samo prije nekoliko dana ritualno i sramotno spaljivala hrvatska zastava od strane onih koji se nikada ne mogu pomiriti s porazom u odbrambenom ratu koji su doživeli od pobjedničke hrvatske vojske".

Poslednjih godina zabilježeno je nekoliko oštećenja hrvatskih obilježja iz posljednjeg rata.
XS
SM
MD
LG