Dostupni linkovi

Princ Vilijam uručuje nagradu Novaku Đokoviću



Princ Vilijam uručiće najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću nagradu Centrepoint premijer za doprinos životima mladih širom sveta. Svečanost će biti održana 8. decembra u londonskom Rojal Albert holu.

Fondacija Novak Đoković prikupila je 1.4 miliona dolara za obrazovanje dece na prvoj humanitarnoj večeri u Njujorku u septembru ove godine.

Osnovan je fond od 10 miliona dolara za pomoć deci širom sveta.

"Ovo je jedna od najvećih nagrada koju sam ikada dobio, jer prepoznaje doprinos moje Fondacije poboljšanju života mladih ljudi širom sveta. Centrepoint je humanitarna organizacija posvećena rešavanju problema mladih beskućnika i velika mi je čast što ću primiti ovu nagradu od pokrovitelja dobrotvorne ustanove, Njegovog Kraljevskog Visočanstva Vojvode od Kembridža," rekao je ambasador Unicefa Đoković.

Organizacija Centrepoint je osnovana 1969. godine.

Do sada je pomoć dobilo više od 75.000 mladih beskućnika.

Ova dobrotvorna organizacija se trudi da obezbedi mladima između 16-25 godina mesto za stanovanje, zdravstvenu zaštitu i sticanje znanja i veština.

Princ Vilijam je 2009.godine prenoćio na ulici sa direktorom Centrepointa Seijem Obakinom kako bi produbio razumevanje problema mladih Britanaca koji završe na ulici.
XS
SM
MD
LG