Dostupni linkovi

Redžepi smenio funkcionere MUP-a



Ministar policije Kosova Bajram Redžepi smenio je svog savetnika i suspendovao dvojicu funkcionera MUP-a, među kojima je i šef direkcije za lična dokumenta.

Redžepi je smenio političkog savetnika Sedata Gašija zato što nije odgovorio zadacima koje je imao, dok je suspendovao izvršnog načelnika Agencije za civilne registre Bljerima Camaja i direktora direkcije za lična dokumenta Besnika Berišu zbog loših odnosa sa svojim podređenima.

Camaj je u izjavi za prištinske medije rekao da će se žaliti na tu odluku ministra Redžepija i da nema nikakve veze sa aferom pasoša.

Nemačka državljanka Natalija Veljija, optužena za malverzacije s biometrijskim pasošima, na saslušanju je odbila da kaže imena ljudi kojima je uplatila od 1,4 milion evra pošto je tužilaštvo odbilo njen zahtev da bude svedok saradnik.

Branilac optužene Tom Gaši je za prištinske medije rekao da je Natalija Veljija odbila da govori o tome kome su uplaćena sredstava, ali da je na konkretno pitanje tužilaca da li je u taj skandal umešaniI ministar Redžepi kazala da on nije imao nikakve veze sa ovim skandalom.
XS
SM
MD
LG