Dostupni linkovi

Superjunakinje tema Vox Feminae festivala u Zagrebu


Projekcijom dokumentarnog filma Wonder Women! - neispričana priča američkih superjunakinja danas u 19 sati u kinu Europa će službeno početi šesto izdanje Vox Feminae Festivala.

Prije projekcije Wonder Women! biti će prikazan i britanski kratkometražni dokumentarac Kao salivena, Tali Yankelevich.

U 21sat na rasporedu je druga projekcija koja će početi kratkim igranim filmom Hane Jušić Terarij, za koji je nedavno na Zagreb film festivalu dobila Zlatna kolica za najbolji hrvatski film u programu Kockice, a nakon toga će uslijediti kanadski dokumentarac Lezbijana- paralelna revolucija, redateljice Myriam Fougere koji govori o lezbijsko-feminističkom pokretu od kraja 70-ih do njegovog završetka sredinom 90-ih.

Uz filmski program šesto izdanje festivala naglasak stavlja na predstavljanje ženskih i rodno angažiranih festivala, projekata, kolektiva i organizacija iz regije koje su se jučer sastale u Zagrebu u cilju osnivanja platforme za rodne kulturne prakse.

Predstavljanje projekata i organizacija koje sudjeluju u oformljivanju platforme za kulturne rodne prakse, kao i zaključci s njihovih radnih sastanaka biti će predstavljeni u četvrtak 22. studenog od 12 do 15 sati u kinu Europa.

Uz večernji program, koji je posvećen filmu i glazbi, na rasporedu su i dnevne radionice glasovi marginaliziranih skupina i aromaterapijska radionica za glumice, te predavanje o ekofeminizmu. U sklopu festivala također će se predstaviti umjetnički video projekt nastao u sklopu All My Independent Women mreže, te jedan od prvih hrvatskih feminističkih filmova - „Žemsko“ Dunje Ivanišević.

Povodom festivala dio ekipe Bazaara iz KvArta će u subotu 24. studenog od 11 do 17 sati na katu kina Europa prostrijeti svoje štandove i tako nastaviti tradiciju održavanja godišnjeg Vox Feminae kreativnog sajma.
XS
SM
MD
LG