Dostupni linkovi

Pozitivna CG: Nacionalnost nije prepreka za funkciju predsjednika opštine Nikšić


Pozitivna Crna Gora nema ništa protiv toga da predsjednik opštine Nikšić bude osoba bilo koje nacionalnosti, uključujuci i srpsku, saopšteno je iz te partije.

Oni su reagovali na navode funkcionera Demokratskog fronta Andrije Mandića koji je optužio Pozitivnu da ne želi Srbna na čelu Nikšića.

“Kad nas već Mandić lažno optužuje, da mu javno saopštimo da Pozitivna nema problem da osoba bilo koje nacionalnosti, uključujuci i srpsku, bude na čelu Nikšića”, kazali su iz Pozitivne i naveli da su u njihovom poslaničkom klubu u Skupštini prisutne četiri nacije, uključujuci i srpsku.

“Van domašaja razumijevanja Mandića je da je Pozitivna građanska stranka gdje se ljudi ne pitaju koje su nacionalnosti, već gleda šta znaju i umiju”, piše u saopštenju.

Posljednja izjava Mandića, smatraju u Pozitivnoj, govori u prilog da mu je jedina politika mržnja i širenje nacionalne netrpeljivosti, “što je primitivno i, vjerovali smo, davno prevaziđeno”.

“Svaki dalji komentar njegovih javno izgovorenih riječi o ovoj temi je uzaludan i zaslužuje prezir”, zaključili su iz Pozitivne.
XS
SM
MD
LG