Dostupni linkovi

Advokati Gotovine najavili prijavu protiv Karle del Ponte


Odbrana hrvatskog generala Ante Gotovine pred Haškim sudom objavila je danas da namjerava da prijavi bivšu glavnu tužiteljku Karlu del Ponte švajcarskoj advokatskoj komori zbog izjave da pravosnažna presuda kojom su oslobođeni generali Gotovina i Mladen Markač ne predstavlja zadovoljavanje pravde.

"Danas pripremamo etički prigovor švajcarskoj advokatskoj komori protiv Karle del Ponte zbog njenog intervjua današnjem beogrdskom Blicu", navodi se u twitter poruci Gotovininog advokata Luke Mištiće, prenosi Hina.

Del Ponte je za Blic ozjavila da ne zna šta je osnova za ovu drugu (oslobađajuću) sudsku odluku ali da je "zaista šokirana, jer ovo nije pravda".

Ona je dodala da ne može prihvatiti to što se dogodilo u sudskom postupku nakon izricanja prvostupene presude kojom su Gotovina i Markač bili osuđeni na 24 odnosno na 18 godina zatvora.

Del Ponte je navela i da je tužilaštvo, koje je vodila u vrijeme nastajanja optužnice protiv hrvatskih generala, pripremilo dovoljno dokaza da Gotovina i Markač budu osuđeni.
XS
SM
MD
LG