Dostupni linkovi

Nove civilne žrtve u Gazi


Najmanje 10 osoba je poginulo šestog dana izraelske ofanzive u pojasu Gaze, saopšteno je danas iz palestinskih bolničkih izvora.

Četiri osobe, među kojima jedno petogodišnje dete, ubijeni su danas u bombaškom napadu u kvartu Zejtun, u gradu Gazi.

Trojica Palestinaca su ubijeni dok su se vozili kolima u centru Gaze, dok medicinski izvori navode da je još jedna žena ubijena u vazdušnim napadima u gradskom naselju Zeitun, prenela je agencija AFP.

Jedan Palestinac je poginuo u gradu Beit Lahiji, na severu palestinske teritorije, a dvoje u Karari, na jugu pojasa Gaze, saznaje se iz bolničkih izvora.

Tokom prošle noći u vazdušnim napadima, izraelski avioni su sravnili sa zemljom dve kuće jedne porodice i ubijeno je dvoje dece i dvoje odraslih, dok je 42 ranjeno, potvrdio je zvaničnik iz Gaze Ašraf al Kidra.

U izraelskim vazdušnim napadima na pojas Gaze juče je poginuo 31 Palestinac.

Spasioci panično traže još 12 do 15 ljudi za koje se sumnja da su pod ruševinama, dodaje AP. Ubrzo nakon toga, izraelski avioni bombardovali ono što je ostalo od sedišta bivše palestinske nacionalne bezbednosti u gradu Gazi i od šrapnela je još jedno dete poginulo, a nekoliko je ranjeno.

Izrael je pokrenuo operaciju prošle srede kada je ubijen jedan komandant radikalnog pokreta Hamas, nakon čega je su usledili raketni napadi na Izrael.

Od početka sukoba poginulo je 90 osoba - 87 Palestinaca i troje Izraelaca.
XS
SM
MD
LG