Dostupni linkovi

Državno tužilaštvo Minhena demantovalo da vodi istragu protiv Dodika


Državno tužilaštvo Minhena ne vodi niti je vodilo istragu protiv predsednika Republike srpske MIlorada Dodika i(li) njegovog sina, saopštlo je to tužilaštvo.

Više medija u BiH i Srbiji juče je prenelo tekst objavljen na portalu SEEbiz.eu u kojem se navodi da tužilaštvo u Minhenu pokreće istragu protiv Dodika i njegovog sina Igora zbog više krivičnih dela, a u vezi sa aferom oko malverzacija u Hipo Alpe Adrija banci, ali je dopisništvo Bete danas dobilo pravu informaciju od predstavnika za štampu tužilaštva.

Portparol tužilaštva je naveo da broj predmeta koji je tačno naveden u tekstu portala SEEbiz.de, doduše postoji i da jeste vezan za slučaj Hipo Alpe Adria banke, ali da se tu ne pominju ni Milorad Dodik ni njegov sin.

Ne isključujući mogućnost da se ovakva istraga vodi ili priprema u nekom od austrijskih ili hrvatskih tužilaštva koja se prevashodno bave slučajem Hipo Alpe Adrija, predstavnik tužilaštva je za Betu rekao da se imena iz porodice Dodik nisu pojavljivala u delu istrage koju se u Minhenu vodila ili vodi.
XS
SM
MD
LG