Dostupni linkovi

Klintonova će svjedočiti pred Kongresom o napadu u Bengaziju


Američki državni sekretar Hilari Klinton svjedočiće pred Kongresom o napadu u Bengaziju u Libiji, rekla je danas lider komiteta za spoljna pitanja Iliana Ros-Letinen.

Prema njenim riječima, Klintonova će svjedočiti nakon okončanja interne istrage o događajima iz 11. septembra ove godine kada su ubijena četiri američka državljanina.

"Državni sekretar je posvećena svjedočenju pred komitetom o izvještaju Odbora za odgovornost a koji bi trebalo da bude gotov početkom ili do sredine decembra", rekla je Ros-Letinen.

Iznenadna ostavka direktora Centralne obavještajne agencije /CIA/ Dejvida Petreusa izazvala je nezadovoljstvo republikanaca zbog incidenta u Bengaziju i senator DŽon Mekejn predvodi pozive za pokretanje dalje istrage.

Danas je nekoliko zvaničnika Stejt departmenta i obavještajnih službi svjedočilo iza zatvorenih vrata o napadu.

General Petreus koji je u vrijeme napada u Bengaziju bio na čelu CIA trebalo je danas da svjedoči pred Kongresom ali je podnio ostavku.

Penzionisani general je naveo da je vanbračna veza uzrok odlaska sa funkcije, što je izazvalo zabrinutost u Kongresu da je došlo do narušenja nacionalne bezbjednosti.

Očekuje se da će se Petreus sutra pojaviti pred Kongresom.
XS
SM
MD
LG