Dostupni linkovi

Počinje Novosadski džez festival


Glavni koncertni program Novosadskog džez festivala počinje danas, na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, nastupom mladih muzičara okupljenih u Big bendu Džez omladine Vojvodine i Dečjeg Big benda iz Rostova na Donu.

Pred publiku će potom izaći Duo Svetlana Palada i Aleksandar Dujin a završnicu prve festivalske večeri obeležiće Kvartet Omar Sosa i Terens Blanšard.

Na Novosadskom džez festivalu, koji je prvi put održan pre 13 godina, u okviru trodnevnog koncertnog programa, nastupiće mnogi istaknuti umetnici kao što su Timo Lesi, Manfred Šuf, Beni Golson i drugi.

Bogat sadržaj te manifestacije, od koncerata i muzičkih radionica, do izložbi, džez upoznavanja, džem sešna i drugih programa, kao i način pripreme i realizacije, potvrđuju visok standard tog festivala, zbog čega je i visoko rangiran na mapi evropskih džez festivala.

Kako ističu organizatori, postao je "željena destinacija najeminentnijih muzičara iz naše zemlje, Evrope i sveta, kao i publike koja sve više pristiže i iz drugih, bližih i daljih, gradova".
XS
SM
MD
LG