Dostupni linkovi

Dačić: Uvođenje viza bilo bi kontraproduktivno


Uvođenje viza za građane Srbije zbog povećanog broja zahtjeva za azil njenih građana u nekoliko zemalja EU bila bi pogrešna i kontraproduktivna odluka, izjavio je u Berlinu predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Dačić je istakao da bi takva eventualna odluka bila izuzetno negativna poruka za Srbiju. "To bi bilo potpuno kontraproduktivno, sada nije trenutak za ovu temu, nego za teme kao što je otpočinjanje pregovora o ulasku Srbije u EU", rekao je Dačić.

On je naveo da u slučaju građana Srbije koji traže azil u NJemačkoj "nije riječ o političkim azilantima, već o ljudima koji žele da zarade sumu veliku u odnosu na to koliki je iznos prosječne plate u Srbiji". Dačić je pozvao njemačke kolege da "dođu u Srbiju i da u zajedničkim nastupima obeshabre lažne azilante da dalje dolaze u Nemačku".

On je naglasio da Vlada Srbije ne zavisi ni od jednog monopoliste ili oligarha i pozvao njemačke investitore u Srbiju. "Želimo ekonomski sistem u skladu sa evropskim standardima i tu nema mesta za oligarhe, oni su malo istočnije od nas", naveo je Dačić.
XS
SM
MD
LG