Dostupni linkovi

BBC traži od svojih zaposlenih da smanje "tvitovanje"


Dok britansku medijsku kuću BBC već nedeljama trese skandal zbog pedofilije, neki od 20.000 zaposlenih radnika BBC-a, među kojima su i poznate ličnosti, iskoristili su društvene mreže kao mesto za raspravu o ovom događaju, javlja agencija AP.

Prema pisanju lista The Daily Telegraph, novoimenovani šef BBC Vesti, Fran Unsworth, poslao je mejl radnicima kuće pozivajući ih da se saberu, uz savet da "bi bilo korisno ako se neki od naših problema ne bi iznosili javno posredstvom društvenih medija i na stranicama nacionalne štampe".

Iz BBC je stigla potvrda da je Unsworth poslao mejl. Njegovo elektronsko pismo stiglo je nakon što je policija iz Norfolka saopštila da je još jedan bivši radio-voditelj BBC, Michael Souter, optužen za zlostavljanje više dečaka u periodu od 1979. do 1999. godine, javlja AP.
Britanska medijska kuća BBC nalazi se u krizi, nakon što je svetska javnost u oktobru saznala za skandal sa seksualnim zlostavljanjem maloletnika, za koje je osumnjičen poznati DJ Jimmy Saville, zajedno sa svojim pomoćnicima.

Savil, koji je umro prošle godine u 84. godini, bio je voditelj emisije "Na vrhu popularnosti" (Top of the Pops) i dečjeg programa "Džimi će to popraviti" (Jim'll Fix It), a bio je veoma angažovan kao humanitarni radnik.

Zaposleni u BBC-u tvrde da je Savilova sklonost ka devojčicama bila javna tajna koju je televizijska kuća svesno i sistematski zataškavala.
XS
SM
MD
LG