Dostupni linkovi

Dačić: Sledeće nedelje konkurs za direktora policije


Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je u subotu uveče da će sledeće nedelje biti raspisan konkurs za direktora policije i da će pri predviđenim smenjivanjima u policiji u obzir biti uzeta i dešavanja u slučaju prisluškivanja najviših državnih funkcionera.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u javnost izneo činjenice o slučaju prisluškivanja predsednika Tomislava Nikolića i samog Vučića, a da istragu o tome vode tužilaštvo i Unutrašnja kontrola MUP-a Srbije. Na osnovu rezultata tih istraga biće odlučeno da li će protiv nekih ljudi biti pokrenuti krivični postupci ili će biti smenjeni zbog zloupotreba u radu, rekao je Dačić.

Dačić je podsetio da je aktuelnom direktoru policije Miloradu Veljoviću istekao mandat prošle godine, ali da je on ostao na toj dužnosti, kako je naveo, na zahtev Demokratske stranke. Dačić je rekao da će novi direktor policije, nakon postavljenja na dužnost, predložiti šefove pojedinih policijskih uprava.

Govoreći o slučaju prisluškivanja najviših državnih funkcionera, Dačić je rekao da je svojevremeno uzet listing telefonskih razgovora i Miodraga Rakića, nekadašnjeg šefa kabineta bivšeg predsednika Borisa Tadića, a koji je bio i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost.
XS
SM
MD
LG