Dostupni linkovi

Ljubavnu aferu bivšeg direkora CIA-e otkrio FBI


Ljubavnu aferu zbog koje je bivši direktor CIA-a David Petraeus dao ostavku otkrio je FBI u sklopu istrage o upadu u sigurnosni sustav Središnje američke obavještajne agencije, a koja je uključivala i Petraeusovu elektroničku poštu, tvrde bivši američki obavještajci, a piše u subotu list The Washington Post.

Istraga je tako dovela do e-mailova koji su otkrili da je Petraeus u ljubavnoj vezi s Paulom Broadwell, bivšom časnicom američke vojske i suautoricom Petraeusove biografije.

Petraeus, umirovljeni američki general kojega su smatrali i potencijalnim predsjedničkim kandidatom, sastao se u četvrtak s predsjednikom Barackom Obamom i ponudio ostavku koju je Obama u petak prihvatio.

"Nakon što sam bio u braku 37 godina donio sam krajnje lošu prosudbu ušavši u vanbračnu vezu. Takvo je ponašanje neprihvatljivo, i za supruga i za čelnika organizacije poput naše", rekao je Petraeus, bivši vojni zapovjednik i nositelj brojnih odličja koji je vođenje CIA-e preuzeo 2011.

Bivši i sadašnji časnici američke vojske kažu da Petraeusa već duže vremena prate glasine o nevjeri.

Pravosudni dužnosnici, koji su željeli ostati anonimni, kažu kako istraga ne bi trebala rezultirati podizanjem optužnica protiv Petraeusa ili Broadwell.

Broadwell, koja je također udana, diplomirala je na američkoj vojnoj akademiji West Point i radila je na Sveučilištu Harvard te je suautorica knige "All In: The Education od General David Petraeus".
XS
SM
MD
LG