Dostupni linkovi

Ministar Knežević:Neću tužiti državuMinistar poljoprivrede Srbije Goran Knežević danas je saopštio da neće tužiti državu zbog toga što je 13 meseci proveo u pritvoru.

"Neću tužiti svoju državu Srbiju, jer nisu građani krivi za bahatu i korumpiranu vlast Demokratske stranke, čiji je jedini cilj bio razaranje društva i kompromitovanje ljudi koji su iskreno želeli da Srbija napreduje", naveo je Kneževiće u pisanoj izjavi.

Dodao je "ni kriv ni dužan, samo zato što sam se našao na putu moćnicima bivšeg režima, proveo sam nezakonito u pritvoru trinaest meseci, trpeći najteže javne uvrede, klevete i poniženja".

"Neka pakao kroz koji smo prošli moja porodica, prijatelji i ja, a kasnije i Srpska napredna stranka u kojoj sam se iskreno angažovao, ostane samo jeziva uspomena na vreme koje se u Srbiju više ne sme vratiti", naveo je Knežević povodom medijskih spekulacija da će
tužiti državu i tražitu odšetu od 100.000 evra.

Kneževiću je suđeno po optužnici za zloupotrebe u dodeli građevinskog zemljišta i on je 1. novembra prvostepenom presudom oslobođen te optužbe.
XS
SM
MD
LG