Dostupni linkovi

U sukobima navijača u Mostaru ima i povrijeđenih


Ima povrijeđenih i materijalne štete u večerašnjim sukobima navijača na području Mostara. Potvrdio je to za Radio Slobodna Evropa glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Srećko Bošnjak.

Kako su javili lokalni mediji, navijači mostarskog "HŠK Zrinjski" večeras su napali autobus sa navijačima zeničkog Čelika, koji su se vraćali iz Širokog Brijega, sa utakmice Kupa BiH između širokobriješkog i zeničkog kluba. Meč je završen rezultatom 1:1.

U sukobu navijača ima i povrijeđenih, koji su prebačeni u najbliže bolničke ustanove. Lokalni mediji su javili kako je policija upotrijebila i vatreno oružje, pucajući uzrak u znak upozorenja, no glasnogovornik Srećko Bošnjak večeras za RSE nije mogao dati više informacija, precizirajući kako će više detalja cijelog incidenta biti poznato ujutro.

Ovo nije prvi put da se ovakvi i slični incidenti u Mostaru događaju. Navijačka divljanja su u tom gradu skoro pa redovna pojava, ali večerašnji sukob je vjerovatno najteži incident od paljenja autobusa navijača tuzlanske Slobode od prije nekoliko godina u strogom centru Mostara.
XS
SM
MD
LG