Dostupni linkovi

Slovenija: Još nema kompromisnog rješenja za Ljubljansku banku


Slovensko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je u srijedu poslije podne da financijski stručnjaci za pitanje Ljubljanske banke nisu predočili novo kompromisno rješenje, te da Ljubljana i dalje očekuje povlačenje tužbi protiv Ljubljanske banke na hrvatskim sudovima.

Slovensko ministarstvo time je reagiralo na izjavu hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić da su Hrvatska i Slovenija zajedničkim naporima došle do kompromisnog prijedloga za prenesenu štednju hrvatskih građana iz Ljubljanske banke.

"Glede novog kompromisnog rješenja koje bi trebali dati financijski stručnjaci France Arhar i Zdravko Rogić, obavještavamo da od njihova sastanka na Bledu 4. listopada nije bilo novih prijedloga", poručilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova poslije podne u priopćenju objavljenu na svojim internetskim stranicama.

U priopćenju se ponavlja stajalište Slovenije iz ranijeg pisma slovenskog ministra Karla Erjavca hrvatskoj kolegici, da prije pregovora o pitanju Ljubljanske banke i štediša pred Bankom za međunarodna poravnanja (BIS) u Baselu, čiji bi cilj bio da se nađe
"konačno rješenje", Ljubljana očekuje od hrvatske vlade povlačenje punomoći dane Zagrebačkoj banci i Privrednoj banci Zagreb na temelju kojih one vode tužbe protiv Ljubljanske banke i Nove Ljubljanske banke (NLB) na hrvatskim sudovima.i.
XS
SM
MD
LG