Dostupni linkovi

Tači za RSE: Očekujem da Beograd sprovede sporazumePredsednik Vlade Kosova Hašim Tači kazao je u Zagrebu za Radio Slobodna Evropa (RSE) da očekuje od Beograda da pokaže dobru volju za sprovođenjem tehničkih sporazuma naročito o regionalnoj saradnji i zajedničkom upravljanju granica.

„Ovi sporazumi vode ka normalizaciji odnosa između države Kosova i Srbije. Očekujem da će ova normalizacija doprineti miru, stabilnosti, regionalnoj saradnji i evroatlanskoj perspektivi celog regiona. Želim verovati da ce se otvoriti novo poglavlje izmedu Kosova i Srbije koje je do sada nedostajalo”, istakao je Tači.

On je dodao da očekuje da će Srbija sa visokom odgovornošću prihvatiti uklanjanje svih paralelnih struktura iz severne Mitrovice kako bi se osigurao “red i zakon, demokratija, slobodni izbori, legitimno rukovodstvo a potom i socioekonomske investicije”.

Srpski i kosovski premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači, sastaće se večeras u Briselu sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton, drugi put za manje od mesec dana.
XS
SM
MD
LG