Dostupni linkovi

Grubješić: Male šanse za uslovni datum u decembruPotpredsednica Vlade Srbije Suzana Grubješić ocenila je danas da su male šanse da Srbija u decembru dobije uslovni datum za početak pregovora o pridruživanju Evropskoj
uniji, jer je malo verovatno da do decembra može da se postigne bilo kakvo održivo i dugotrajno rešenje za Kosovo.

Povodom današnjeg sastanka premijera Srbije Ivice Dačića i Kosova Hašima Tačija u Briselu, ona je rekla da je i sam Dačić naveo da ne očekuje od današnjeg susreta ništa spektakularno.

"To jeste početak procesa normalizacije odnosa sa Kosovom, ali ne verujem da do decembra možemo da postignemo bilo kakvo održivo i dugotrajno rešenje, kako se to kaže u preporukama Evropskog saveta, što bi nam otvorilo mogućnost dobijanja datuma za početak pregovora", rekla je Grubješićeva.

Ona je dodala da postoji više tema o kojima može da se razgovara i bez završene platforme o pregovorima Beograda i Prištine kao što je sprovođenje ranije postignutih sporazuma.

Ona je kazala da Srbi sa Kosova treba da budu uključeni u pregovore Beograda i Prištine i da bez njih ne treba ulaziti u političke pregovore.
XS
SM
MD
LG