Dostupni linkovi

Obami stigle čestitke iz Rusije, Nemačke, AvganistanaRuski predsednik Vladimir Putin uputio je danas Baraku Obami telegram u kojem mu je čestitao reizbor za predsednika SAD, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kremlj je " veoma pozitivno primio" vest o Obaminoj pobedi, kazao je Peskov ruskim agencijama.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da će Rusija nastaviti da sarađuje sa Obamom i da je spremna da "ide onoliko daleko koliko je to spremna američka administracija".

Obami je čestitke uputio i palestinski predsednik Mahmud Abas i izrazio želju da će predsednik SAD "nastaviti sa naporima u korist mirovnog procesa" na Bliskom istoku.

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je Obami i istakla da je sa njim imala dobru saradnju u prevazilaženju svetske finansijske krize.

Čestitke Obami uputio je i njegov egipatski kolega Mohamed Morsi, koji je izrazio očekivanje da će doći do produbljivanja "prijateljskih odnosa" Egipta i SAD.

Čestitajući Obami, avganistanski predsednik Hamid Karzai izrazio je nadu u buduće unapređenje odnosa dve zemlje, zajednički angažovane u ratu protiv talibana.
XS
SM
MD
LG