Dostupni linkovi

Za vrijeme američkih izbora poslano 31 milijun tweet poruka


Tokom izborne noći poslano je 31 milijun tweet poruka, pa su ovi američki izbori najviše „tweetan“ dogadjaj u američkoj političkoj povijesti.

Glasnogovornica Twittera Rachael Horwitz saopćila je da je od 18 sati do ponoći , po američkom vremenu, poslano 21 milijun poruka. Twitter je približio ljude kao nikada do sada. Pokazalo se da najbolje očitava raspoloženje biračkog tijela.

U trenutku kada je objavljena Obamina pobjeda, u jednoj minuti poslano je 327 tisuća poruka. A kada je Obama na svom Twitteru napisao „Još četiri godine“ i poslao fotografiju sa suprugom i kćerkama, ta je poruka najviše puta proslijedjena u povijesti mreže.

„Voljeli ili mrzili Twitter, to će ostati i u buduće važno sredstvo u političkoj komunikaciji“ smatra i direktor kamanje teksaškog guvernara Ricka Perrya koji je izgubio utrku za nominaciju od Mitta Romneya.

„Više ne moramo osvježavati web portale i čekati da tamo netko postavi novu vijest, na Twitteru ih pročitamo mnogo ranije“ smatra Johnson.

Facebook i Twitter su društevene mreže koje politika sve češće koristi , pa će u budućim izborima , kampanje kandidata, morati voditi računa o tome, ističe strateg demokrata Jamal Simmons.

„ Bez agresivne strategije za društvene medije, kandidati neće moći računati na pobjedu“ smatra ovaj marketinški stručnjak.
XS
SM
MD
LG