Dostupni linkovi

Vojvođanski sekretar za finansije optužio Dinkića za prekršen dogovor


Vojvođanski sekretar za finansije optužuje ministra Mlađana Dinkića da je "prekršio dogovor" o zajedničkoj izradi nacrta zakona o finansiranju pokrajine.

Zoran Radoman je za novosadski "Dnevnik" rekao da je pre nekoliko nedelja u Vladi Vojvodine postignut dogovor između Dinkića i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića o zajedničkom pisanju nacrta tog zakona, kao i da se formira zajednička komisija za izradu tog akta.

"Međutim, pošto ministar Dnikić ni nekoliko nedelja nije učinio ništa po tom pitanju, mi smo ga pre dve nedelje pismeno podsetili na taj dogovor. No, umesto odgovora, on je ovih dana u javnost izašao s novom pričom", kazao je Radoman.

On je dodao da su zbog takvog odnosa prema pokrajini, u Vladi Vojvodine odlučili da samostalno pripreme nacrt zakona o finansiranju te da se u tom pogledu već prikuplja materijal i izučavaju iskustva u drugim zemljama.

Radoman je izrazio očekivanje da će o tom pitanju ipak biti postignut konsenzus između dva nivoa vlasti, kako bi se definisao model finansiranja Vojvodine i time onemogućila politizacija tog pitanja.
XS
SM
MD
LG