Dostupni linkovi

Anketa: Josipović i SDP najpopularnijiSocijaldemokratska partija (SDP) i Ivo Josipović - najpopularnija su stranka i politicar u Hrvatskoj, dok Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i dalje zaostaje po rejtingu, rezultat je istraživanja agencije "Promocije plus".

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović dominira na listi najpozitivnijeg političara, premijer Zoran Milanović je drugi, a Dragutin Lesar, predsednik laburista - treći.

Prvi potpredsednik Vlade Radimir Čačić i dalje je političar koga birači doživljavaju na najnegativniji način. Ivo Sanader je malo popravio rejting nakon gostovanja na Hrvatskoj televiziji, dok je lider HDZ-a Tomislav Karamarko napredovao na listi negativnog doživljaja javnosti.

U odnosu na prošlomesečno istraživanje beleži se blagi rast izborne podrške glavne stranke vladajuće koalicije, uz istovremeni blagi pad vodeće opozivione stranke: SDP podržava 27,3 odsto ispitanika, a HDZ 19,2 odsto.

Uz ove dve stranke još samo laburisti prelaze izborni prag na nacionalnom nivou, a zabeležen je i rast podrške Hrvatske stranke prava i Hrvatske narodne stranke (HNS) iz vladajuće koalicije.
XS
SM
MD
LG