Dostupni linkovi

Konferencija Interpola okupiće ministre iz 110 zemalja



Generalna skupština Interpola okupiće sutra u Rimu ministre pravde, unutrašnjih poslova i bezbednosti iz 110 zemalja, koji će razgovarati o temama koje se tiču kriminala, od trgovine ljudima do terorizma.

Ministarski sastanak označiće početak četvorodnevne konferencije, do 8. novembra, pod nazivom "Izazovi za policiju u borbi protiv savremenog nasilničkog kriminaliteta". "Ovo jedinstveno okupljanje ministara, u sprezi sa našom Generalnom skupštinom obezbediće snažnu podršku za veću globalnu saradnju u borbi protiv sve većih i šireg ranga nasilnih kriminalnih aktivnosti", rekao je generalni sekretar Interpola Ronald Nobl.

On je dodao da je transnacionalno kriminalno nasilje u ekspanziji, i da profitira od razvoja tehnologije i međunarodnih ekonomskih izazova.

Njen rad podržava lokalne, nacionalne i regionalne organe reda u borbi protiv terorizma, oraganizovanog kriminala, ratnih zločina, piraterije, trgovanja nedozvoljenim supstancama, pranja novca, krijumčarenja oružja, seksualnog zlostavljanja dece, korupcije, sajber kriminala i sličnog.
XS
SM
MD
LG