Dostupni linkovi

Vučić: Prisluškivanjem se pokušalo otkriti kretanje nekih ljudi


Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prisluškivanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića zaustavljeno i da je prema preliminarnim rezultatima istrage cilj bio utvrđivanje njegovog kretanja.

"Pokušaj prisluškivanja Nikolića otkriven je u istom danu kada su se pojavile informacije da i mene neko prisluškuje", rekao je Vučić gostujući na televiziji Prva.

Vučić je naveo da je neko tražio spisak ljudi sa kojima su on i Nikolić razgovarali, a da je kroz taj spisak mogao da dobije i njihovo kompletno kretanje.

Objasnio je da listinzi telefonskih operatera pokazuju, preko baznih stanica, njihovo kretanje "u svakom sekundu", mesto i koordinate gde se nalaze.

"Dakle, nekome je bilo mnogo važnije kretanje od spiska sa kim razgovarate, a pošto ni Nikolić, ni ja ne razgovaramo sa Šarićima, niti smo ikada razgovarali, u pitanju je bilo, bar tako neki preliminarni rezultati pokazuju, saznavanje kretanja pojedinih ljudi", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je "telefon predsednika Nikolića zaštićen" i da se preduzimaju sve mere da ne bude prisluškivanja i dodao da se veoma teško može boriti sa aparatima za elektronsko izviđanje i da država svim sredstvima kojima raspolaže to čini.

"Prisluškivanje je zaustavljeno i telefon predsednika Nikolića je zaštićen. Da li neka strana služba to može da radi, a da mi to i ne pohvatamo? Kakvi su danas uređaji, mislim da je i to moguće, ali je predsednik države svestan toga", rekao je Vučić.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG