Dostupni linkovi

Zukić: Lagumdžija vraća BiH unazad zbog ličnih interesa


Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić izjavio je danas u Sarajevu da BiH živi političku krizu generiranu rukovođenjem i upravljanjem Zlatka Lagumdžije koji zarad vlastitih interesa Bosnu i Hercegovinu polako vraća nazad.

Dodao je da ponuđenim političkim rješenjima u sporazumu sa SNSD-om polako od Bosne i Herecegovine stvara uniju entiteta.

"Da podsjetim, Ustavom BiH entiteti su volja Bosne i Hercegovine, nije BiH volja entiteta", kazao je Zukić koji je bio uvodničar na sesiji Kruga 99 o temi Narodna volja i politička kriza u BiH.

Zukić je prije početka sesije, na novinarsko pitanje da prokomentira sporazum između SDP-a BiH i SNSD-a, odnosno koliko u njemu ima Bosne i Hercegovine, kazao da, kada stavite u cilj da sačuvate vlastitu poziciju i na osnovu tog cilja dajete ustupke vašim sagovornicima, ništa dobrog Bosni i Hercegovini ne možete donijeti.

"Iz onoga što je do sada prezentirano, a mislim da još ima neobjavljenih tački i neobjavljenih koraka u sporazumijevanju između SNSD-a i SDP-a, vrlo malo ima Bosne i Hercegovine, vrlo snažno se entiteti jačaju i vrlo teško će napraviti korak u drugom smjeru i krenuti ka jačanju institucija BiH", kazao je Zukić.

Po njegovim riječima, taj sporazum je vrlo štetan i on je udar na sve državne institucije i ne daje nikakvo dobro ni Bosni i Hercegovini, ne daje dobro ni onima koji misle u ovom momentu da su dobro napravili.
XS
SM
MD
LG