Dostupni linkovi

Pajtić: Odnos prema Vojvodini ignorantski


Predsednik vlade Vojvodine i potpredsednik DS Bojan Pajtić izjavio je da stabilnost države nije ugrožena zbog toga što su u pokrajini i republici na vlasti različite političke grupacije, ali i istakao da su za partnerstvo potrebne dve strane i da je odnos prema Vojvodini ignorantski.

"Poslednjih nedelja pojedini predstavnici republičke vlade u potpunosti ignorišu prava Vojvodine da njen budžet iznosi najmanje sedam odsto republičkog budžeta, iako je garancija tog prava sadržana u ustavu države", rekao je Pajtić u intervjuu današnjoj "Politici".

Podsećajući da je i sa prethodnom vladom Vojvodina imala problem da ishoduje ono što pripada njenim građanima, Pajtić je rekao da će, ako se priliv sredstava ne popravi do 31. decembra, Vojvodina biti u minusu oko devet milijardi dinara.

"Ako se to dogodi bićemo primorani da 'presavijemo tabak'", rekao je predsednik vojvođanske vlade.

Upitan o nameri ministra Mlađana Dinkića da se poljoprivredno zemljište ustupi partneru sa Bliskog istoka bez tendera, Pajtić je rekao da je pozitivna namera da se privuče kapital iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali je dodao da domaći poljoprivrednici imaju platežnu sposobnost i zakonski prioritet u odnosu na strane investitore.

Pajtić je govoreći o stanju u DS rekao da je dogovor dva kandidata za predsednika DS legitiman čin.

"Uveren sam da će DS već nekoliko meseci nakon 25. novembra (izborne skupštine) biti stranka sa najvećom podrškom građana u zemlji", rekao je Pajtić.

On kaže da DS vidi kao odgovornu stranku koja će dobre reformske predloge vlasti podržavati, a loše beskompromisno kritikovati.
XS
SM
MD
LG