Dostupni linkovi

Alarmantna koncentracija sumporovodika u Slavonskom Brodu


bog ponovnih visokih koncentracija sumporovodika u zraku gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara odaslao je novi dopis na adrese mjerodavnih institucija, u prvom redu ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Kako se onečišćenje povezuje s radom Rafinerije nafte Bosanski Brod u Republici Srpskoj (BiH), slavonsko-brodski gradonačelnik opetovano traži reakciju državnih vlasti i brže rješavanje tog međudržavnog problema.

Podsjeća kako je mjerna postaja u Slavonskom Brodu jutros zabilježila jednu o dosada najvećih koncentracija sumporovodika u zraku - 61,7 mikrograma po prostornom metru, što je gotovo devet puta više od graničnih vrijednosti.

"Mislim da Brođani više nemaju strpljenja. Želimo da ministar i ministarstva ovaj problem ozbiljnije shvate. Najvjerojatnije ćemo početkom sljedećega tjedan o svemu informirati i Europsku komisiju", najavio je Duspara u izjavi za medije.

Inače nakon višesatnih prekoračenja, koncentracija sumporovodika u zraku kasno poslije podne vratila se u okvire graničnih vrijednosti.
XS
SM
MD
LG